Thursday, 13 March 2014


Hellooooo guys. Lama betul aku menyepi. haha act banyak cerita yg aku tak sanggup nak luahan buat masa nih. Macam macam yg jadi dalam hidup aku. Hmm taktau lah aku patut menangis ke gembira ke ketawa ke meraung. Babeeeee, I miss everything behind me. How I wish I can change everything behind me to be in front of me :/ Dear my stupid Egooooo, kau terlalu tinggi utk mengaku semua nih kan. Kau suka tipu bila orang tanya "kau tak rindu dia ke". Kau tipu untuk apaaaaaa. Engkau cuma keliru bukan kau taktau. Berhenti bermain teka teki utk sesuatu yg kau sendiri dah tahu jawapan nya. Sebenarnya kau rindu dia, kau rindu mereka, kau rindu semua ttg kau yg dulu. 


Apa yg aku rasa sekarang ? hmm apa yg aku rasa dah banyak berubah. Tapi percayalah aku dah semakin kuat utk semua nih. Aku bkn lagi aku yg dulu. Aku cuba berubah sejauh mana yg mampu. Tapi kenapa still wujud manusia yg cuba nak jatuhkan aku ? hmm setiap hari aku bertahan, setiap hari aku senyum. Aku lebih suka diam. Beware babe, sebab aku diam tak bermakna hati aku mati untuk merasa. Bila aku diam bermakna aku dah simpan berjuta juta feelings dalam satu masa. Aku takkan selama nya bertahan, aku takkan selamanya boleh diam. Sampai satu masa, aku akan lepaskan semuanyaaaa. Andai masa itu tiba, anggaplah kita tak pernah jumpa. Anggap lah aku manusia biasa yg tak perlukan sesiapa. Jangan paksa aku utk pergi lebih jauh sebab aku dah mula benci semua kenangan kita. So berhenti paksa aku lagi. Aku taknak ada perasaan nih. Aku dah belajar lepaskan semuanya. Terima kasih. 

Saturday, 25 January 2014

Letter from my broken heart


Helloooo guys :') Wanna know the latest story ? hmm I'm leaving everything behind me. Alhamdulillah aku rasa tenang sangat bila aku dah boleh lepaskan semua. Rasa kosong sangat now. Tawar hati gilaaaaaa nak teruskan semua nih. Finally aku give up dengan dia..Danial Asqalani :). Finally jugak aku dapat terima semua kenyataan yg selama nih aku tolak :') Aku fikir aku boleh paksa dia untuk terima aku macam dulu lagi. Hahaha sounds funny kot in front of semua orang. Yelah dulu waktu danial sayang mati dekat aku, aku yg beria tolak dia. Then, bila danial dah berubah hati..aku pulak yg beria nak dia yg dulu. Everyone gonna say "Semua nih berpunca dari kau, Aini". Ya semua bermula dari aku, so I have to finish it. Berat jugak lah at first. Rasa kekok bila satu hari without dia. Sampai lah wujudnya 26/1...aku ambik keputusan untuk akhirkan semua nya. Tak mampu nak bertahan dah. Aku rasa cukuplah sampai sini. Aku taknak paksa dia lagi. Aku pun dah penat gila. Air mata rasa macam dah murah sangat. Senang sangat nak jatuh. Wanna start a new life without my old tears. Pray for me guys :* Doakan yg terbaik untuk dia. Untuk kali kedua nya aku lepaskan seseorang yg paling aku sayang. Bismillahirahmanirahim



Wednesday, 15 January 2014

Broken


#Dear Muhamad Danial Asqalani bin Azhar,

Hati aku menangis weh. Otp dgn kau tapi dah tak sama macam dulu dah. Dulu kalau aku call kau, selalu dapat dengar kau ketawa dgn lawak bodoh aku, selalu dapat dengar kau pujuk aku bila aku buat buat merajuk, selalu dapat dengar suara happy kau. Hmm now rasa lain sangat. Call kau tapi dapat dengar suara sedih kau je. Dapat dengar suara tak ikhlas kau je. Hmm sedih aku tak terkata weh. Rasa nak nangis sangat :'( kecewa gila. Rasa sangat yg kau dah tak perlukan aku. Rasa sangat yg kau semakin tolak kehadiran aku. Macam macam dah aku usaha utk dapatkan kau yg dulu balik sampai satu tahap aku rasa penat sangat. Hampir give up pun ada. Cepat sangat rasa semua nya berubah. Aku nak sangat putus asa utk dapat kan kau weh. Nak sangat hidup tanpa kau. Nak sangat lepaskan kau bahagia dgn orang lain. Tapi sumpah aku rasa berat gila ! mybe rasa sayang tuh still kuat utk kau. How can aku bertahan bila someone yg selalu ada utk aku tibe tibe berubah dlm sekelip mata je? Kau dah lain sangat :/ Rindu the way kau panggil aku 'sayang', the way kau pujuk aku, the way kau cari gaduh dgn aku. Rindu semuanya weh. Rasa nak ulang masa dulu. Aku lemah gila danial :'( bila kau layan perempuan lain lebih dari aku, aku rasa benci sangat sebab aku rasa kau dah tak nampak kewujudan aku kat situ. Setiap hari aku tahan semua tuh bila nampak depan mata aku. Aku tahan, aku pura pura buat tak kesah, aku still senyum, aku still yakin kan hati aku yg kau still sayang lagi dekat aku tapi suddenly aku sedar sayang kau dekat aku mesti dah banyak berkurang kan. Sakit gila nak terima kenyataan yg satu tuh. Aku cuma paksa lagi hati aku utk usaha dapatkan kau balik, tapi..aku rasa aku tak sanggup dah weh. Aku nak berehat, aku nak' tidur' dari semua nih. Dah banyak sangat aku 'terjaga' dalam dunia yg menyakitkan nih. Aku akan cuba utk terima semua perubahan kau yg sekarang. Aku akan cuba terima kenyataan nih. Cuma bila ada peluang utk aku kembali dlm hati kau lagi, jangan lupa utk jemput aku. Aku cuma akan berputus asa tapi aku akan sentiasa dekat sini tunggu kau danial :/ Maaflah aku tak boleh nak tahan diri aku dari sifat cemburu buta aku nih. Perempuan manalah yg sanggup nak tengok lelaki kesayangan dia layan perempuan lain lebih dari dia weh. Hampir setiap malam aku teringat kan kau. Teringat kan kau yg dulu :/ Entah lah, hati aku rasa sangat gila bila kau kata aku nih cuma 'kawan' kau. Tak lebih dari tuh :/ hmm hati aku macam mengharap kan lebih dari tuh. Sampai bila lah air mata nih nak berhenti mengalir. Hmm penat dohh macam nih terus. Hmmmmmm macam manalah aku nak sorok kesedihan aku nih esok. Argghhh berat nnya kepala. Takde siapa yg cuba nak dgr cerita aku dkt sini :( hmm I hope there's always have 'The End' in this stupid story. Wishing you the sadness of goodnight, dear :') Take a good care of your heart. Swear to God, I will kill the one who tryng to hurt you even once ! I really miss the old you. The one who always care for me. 



Monday, 13 January 2014

The End


Hellooo guys :') Wanna know the latest story ? hmm alhamdulillah aku dah lepaskan semua perkara yg aku paling sayang. Manusia pertama adalah Danial. Hmm berpisah dgn cara yg paling menyakitkan bagi aku. Takpelah at least semua nya dah berakhir antara kami :/ Tinggalkan dia yg dah banyak berusaha utk menjadi yg terbaik dlm mata aku adalah salah satu ketakutan yg paling besar dlm hidup aku and sekarang aku terpaksa hadap semua nih sorang-2. Muhamad Danial Asqalani b. Azhar. Haha how can I forget even a little things about him ? Di saat aku jatuh, dia yg cuba bangkitkan aku. Di saat aku kecewa, dia tak pernah penat utk hiburkan aku. Di saat aku senang, kami berkongsi ketawa. Macam mana aku boleh lupakan dia yg dah banyak sangat korban kan tenaga, usaha dan terpaksa mengakhiri semua nih dgn air mata hanya utk pertahan kan perempuan yg selalu hidup dlm hati dia. Hmm semua tentang dia aku akan simpan. Walaupun aku bawa pedih nya sekali, takpelah. Mungkin ini balasan utk aku :') Biarlah dia fikir aku nih terlalu kejam dgn pengakhiran yg 'sempurna' mcm nih. Biarlah dia berfikir aku meracunkan fikiran 'kakak angkat' dia sedang kan aku cuma minta kakak angkat dia jaga dia bagi pihak aku. Tak terlintas langsung utk burukkan nama dia dkt orang lain. Biarlah dia benci aku sekarang. Aku terima kata kata terakhir dari dia utk aku kenang sampai aku mati :') Aku macam..dah biasa dgn semua nih. Cuma..biarkan aku menangis utk sepanjang malam nih. 

#Dear #TeamMenggila

Thankyou for our moment. Terima kasih sebab sudi ajar aku apa erti persahabatan yg sebenar. Aku tinggalkan korang dgn kenangan kita :') AinaAziz, tolong jaga diri kau utk aku. Kau kawan terbaik yg pernah wujud dalam hidup aku walaupun dulu kita pernah jadi lawan tapi aku tahu kau seorang kaan yg terlalu baik bagi aku. Teruskan hidup dgn senyuman. Kau terlalu bermakna bagi aku. Imran, walaupun suatu hari nanti kau hidup terlalu jauh dari aku, aku tetap perlukan kau lagi. Kau kawan yg baik. Everyone feel lost bila kau decide utk pergi dari sini :) Jaga diri, jangan terlalu kecewa dgn hidup. Bagi aku, hidup kau masih sempurna berbanding dgn aku. Zaqim, kita selalu bergurau, berdebat tentang hati dan perasaan sampai akhirnya aku jugak yg terluka dgn kata kata kau yg terlalu mendalam bagi aku tuh :') I feel you when kau terlalu kecewa dgn sesuatu. Keep strong, dude. Always pray for your happiness earthafter. Aku dah anggap mcm kau abang aku sendiri. Jagakan diorang utk aku. Jangan lupa utk selalu buat diorang ketawa no matter what happen between you guys :). Jangan terlalu lemah. Decide your own future, babe. Waniy, you're the best girl I ever had weh ! haha the only one who always buat aku ketawa even aku tgh bad mood tahap cipan XD the only one who always making the stupid jokes together, having fun all the time together :) Takkan pernah lupakan kau waniy. And lastly for Danial, hmm I wish aku ada perakam utk semua kenangan manis kita bersama so semua nih mungkin takkan jadi sepayah nih utk tinggalkan kau. Janji dgn aku, tolong jaga diri kau selalu. Lately aku risau sgt dgn sikap kau yg kuat sangat merokok. hmm nak tegur tapi aku sedar aku bukan sesiapa pun dalam hidup kau utk buat semua tuh :') InsyaAllah kalau suatu hari nanti ada jodoh utk kita jumpa lagi, aku takkan sia sia kan peluang tuh. Jangan bazirkan air mata kau utk aku lagi, sayang. Salah aku sebab pernah muncul dalam hidup kau :) Kalau aku boleh ubah semua nih, aku harap kita tak pernah jumpa pun sebab kau terlalu baik utk aku yg terlalu jahat utk kau. Aku yg tak pernah cuba utk menghargai setiap usaha kau, aku yg selalu kalah dgn perasaan rindu dgn masa lalu, aku yg terlalu mengejar kesempurnaan dlm sesuatu hubungan :'/ I wish I can change that. Finally, semua nya dah ternoktah. No more 'kisah kita' lagi. Alhamdulillah. Aku lepaskan semuanya. Oneday bila kita jumpa lagi, aku harap semua dah bahagia dgn hidup masing masing. I'm sorry for being the worst friend in the world bagi korang. Im just too tired for all this moment. I need some rest to reset all about me and you and us :') 

Bismillahirahmanirahim 


Friday, 10 January 2014

That Little Pain


Helloooo blog :') Dah lama tak update. Too much pain yg aku kena carry buat masa nih. Nak update blogg pun rasa tak sanggup gila ! haha Nak start dari mana eh. Ohh hmm about Danial ? Hmm I've made my decision to leave him :/ Sumpah aku tak boleh paksa diri aku lagi. Aku pun taknak dah tipu dia. Jujur lah cakap, aku still tak boleh lupakan Dinie, even dalam hati ada tekad kot nak hapuskan dia :/ Aku perlukan masa. Sampai bila pun aku taktahu. So aku taknak Danial tunggu aku dah. Ada perempuan lain yg lebih baik dari aku dia boleh jumpa. Aku tak mampu  nak hargai dia. Since then semuanya berubah. Takda lagi danial yg aku kenal. Yg selalu tegur aku, cari gaduh dgn aku. Hmm aku faham dia kecewa. Same goes with me when dinie tinggalkan aku dulu. Taktahu kenapa now aku rasa sunyi gila tanpa 'kawan' macam dia. Berharap boleh terus berkawan tapi aku cuma boleh terus berharap, coz danial bukan dia yg dulu lagi. Acting like aku nih nothing in front of him :') Hurt me a lot actually. Rasa kehilangan gila :/. Okay next chapter..Dinie. Hmm nothing perkembangan langsung ttg dia. Cuma kami good at acting like kami tak pernah ada kaitan lagsung sebelum nih. Contohnya semalam, time balik sekolah. Aku jalan betul betul beside him. Terlalu rapat I guess. Like seriously jantung aku berdegup laju gila ! Bila dia bersuara baru aku sedar how I miss him voice :/ Know what ? That time aku pandang dia. Tapi dia acting macam tak nampak aku langsung beside dia. Aku pun tak berharap dia nampak aku :'/ I wish that time kami still mcm dulu. Laughing together, making a stupid conversation, smiling like the whole world were mine, standing beside him through thick and thin. Hmm suddenly my mind make up their own reality. Stop building a castle in the air, Aini. Dia cuma masa lalu kau. I hope there's someone here willing to stop this stupid tears and hearing my loudest cry without trying to push my feeling down ;'( I hope so. Dia adalah the one of my weakness. Setiap kali teringat dkt dia, my tears keep falling down, babe :'/ Feeling so empty inside. Keep imagine dia sekarang mybe dah bahagia with a girl yg better than me :/ 

Dear Zaqim,

 Bukan niat aku nak abaikan kau buat masa nih. Cuma everytime kita berdebat about something, in the end aku yg terluka. Aku tahu kita bergurau, tapi apa yg kau cakap, semua buat aku rasa bersalah salah sebab buat danial macam nih. hmm kau takde dkt tempat aku so, kau bebas judge aku. Aku tak pernah nak salahkan kau, cuma aku nak kau faham, kalau aku boleh paksa hati aku utk berhenti mengharap dinie, dah lama aku buat sebab aku pun nak hapuskan beban nih. Faham lah yg aku bukan someone yg senang nak lepaskan something yg aku pernah sayang separuh dari nyawa aku. Hmm aku, danial, kita semua perlukan masa. Berfikir bagi pihak masing masing. Biar kita tak bertegur. Tak bermakna kita tak boleh berkawan dah. I need my own space, babe. Our friendship will never end :'). How can aku lupakan friendship kita after we had go through thick and thin and having too much fun together ? :) Aku akan okay. Semua nya akn berubah mcm dulu balik. 

#"I'm not even upset, hurt, or angry anymore. I'm just tired. I'm tired of putting in more effort than I receive.