Wednesday, 27 February 2013

Maaf Kawan :*


rasa bersalah tak habis habis lagi : / tia ! maaf tak dapat selalu ada untuk kau dah . kau mintak tolong tapi aku selalu tak boleh . ade je alasan supaye taknak tolong kau kan . hem aku tak kesah kau pikir lain ke ape , memang betol lah ape yg kau pikir tuh . aku memang cari alasan supaye tolak permintaan kau . maaf weh maaf :'/ keluar petang ? or keluar mane mane ahh aku cuba elakkan . aku pon tak sedar kenape aku jadi macam nih . bile aku pikir balek sampai hati aku kan asyik mengelak je nak tolong kau . bodohnye aku , aku buat semue ni semue untuk kepentingan aku . semue untuk kebaikan aku je . jujur sehabis jujur dah ni . aku taknak selindung pape dari korang . biarlah aku jadi kejam depan mate korang asalkan aku bahagia . takpe kan nak bahagie sendiri kejap ? aku janji nanti aku dah okey aku tolong ape yang korang perlukan ;') kalau aku dah okey lah yeeee . luka lama lambat nak sembuh . bagi seumur hidup pon tak jamin boleh basuh . aku okey selagi korang nampak aku okey . aku sedar yang korang pon sedar aku dah makin lain sekarang :') aku berubah makin lame makin ketara . - Terserah orang lain nak kata ape -



Monday, 25 February 2013

-,-



aku memang tak boleh and tak pandai nak marah or tarik muka lame lame . even aku cakap benci dekat sesape pon act bukan ade betul pon :') aku jenis cepat baik balik . err tak perlu orang datang mintak maaf dekat aku aku dah boleh sembang baik dgn diorang . cepat lupa ape dah jadi . tak manis marah lame lame . kita mati nanti pon bukan boleh tergolek sendiri masuk dalam kubur . kawan kawan kita jugak yang tolong kan kan ? :* tak gune tarik muka bagaii sebab dunia nih kecik . cepat or lambat muke tuh jugak kita nak hadap satu hari nanti :') so no point nak berdendam semue <3 

hem cerite panas kan dalam group kem tuh ? hahaha chill lah . nampak sangat ke over kami ? eh takk ! kami mybe terase tapi sebenar nye aku tak sanggop pon nak marah sesape :) hampe tetap abang abang aku even aku bukanlah " adik " yg selalu wujud depan hampe kan . aku diam tak bermakne aku lupa abang abang :) bile bace komen abang zamer tadi , terharu pulak :) memang kami tak pernah nak layan ajakan abg zamer kalau ade event ape ape kan ? maaf tak perasan tuh semue <3 bile aku nak start benci someone , aku akan start ingat bile someone tuh selalu ade untuk aku time susah dulu ^ ^ terus batal niat aku nak benci bagai ni . haha dah dah ! takmo gadoh gadoh . tak asyukk macam ni kan :*


Saturday, 23 February 2013

Yang Sebenarnya :)



hem nak dekat pukul 2 pagi still tak boleh nak tutup mata ahh . ideaa gila pulak nak post pagi pagi ni kan ? :') tadi lepak .. firstly aku rase lain gila konon macam baru first time amik angin luar . aku tak pandai nak gila gila segila dulu . aku tak pandai nak buat orang lain ketawa sebab aku dah . keluar tadi pun aku terpikir jugak " kenape dengan aku ni ? " haih . rase lain macam sangat . aku tak rase yang keluar tadi tuh diri aku . banyak yang aku nak sembang tadi , tapi kan semue macam tersekat je -,-'' aku takot lepas ni aku cakap aku ter-sakedkan hati orang lain lagi : / takbagus kan ? mak marah :D tapi, tapi aku benci aini yang sekarang . mane pegi aku yg sebenarnye ni ? >.< err . entah ! bile aku jadi aini yang dulu , aku banyak buat salah . ramai benci aku . then bile aku try jadi aku yang baru .. aku rase benci dengan diri aku sekarang . sumpah rase nak mencarut pon ade . buntu woyy ! jangan risau ah aku takkan bebankan hampe nak citer masalah aku dah . bagi aku ni bukan masalah . nih just luahan je :') takde kene mengena dengan masalah "negara" aku 

now life aku rase macam kosong . takde ah kosong sangat . lebih kepade tenang ahh :) takde sakedkan hati orang , start senyum dengar bende buruk pasal aku " lagi " . start pikir matang and mule nak lupakan manusia manusia yang dah hilang dari mata aku :) mane abang mirul hilang langsung aku tak peduli . mybe aku dah banyak menyusahkan hidup dia . malas nak pikir panjang dah . lost contact dengan dia dah lama and insyaallah aku tak rase macam nak keep in touch balek dengan dia . ape nak jadi , jadilah . now tak terase macam nak contact sesapa . busykan diri dengan novel . kalau dulu aku menanges sebab rase beban masalah , now aku nanges sebab novel je :D haha unpredictable kan ? aku sanggup kumpul duit , tak makan time rehat semate mate nak beli novel baru ! nak tau sebab ape ? novel buat aku lupa tentang manusia yang wujud keliling aku , masalah aku . novel buat aku masuk dalam dunia lain . kira macam kuat berangan jugak lah aku ni . aku rasa ..... okey macam ni ^ ^



- semua aku tinggalkan ... abang abang yang pernah wujud bagi aku tuh semue citer dulu . tutup lah citer tuh . bile dah lame tak lepak ramai ramai aku dah anggap macam takde kaitan dah dengan diorang . kalau dulu aku teringin nak berkumpul balek .. sekarang tak ! aku takot nak hadap hari tuh sebab aku tau oneday aku kene hadap semue tuh jugak kan ? :) rindu ? tak terlintas pon nak rindu sesape . jujur aku tak rindu kan sesapee yang pernah tinggalkan aku selame nih . rase nye perasaan aku dah humban dalam lubang jamban kot . blablablabla mengantok ahh membeel panjang panjang ni . macam mane lah kakak aku boleh tahan bebel sampai sejam tak cukup . tidur tidur tidur kaybye -


Wednesday, 20 February 2013

- ^ ^ -



weh . hina sangat ke perangai yang tak pandai menghargai ni ? . jujur cakap aku memang tak pandai and tak pernah rase pon nak pandai nak hargai orang yang datang dalam hidup aku ni .even aku cuba hargai .. aku tetap tak boleh weh : / mekaseh sesiape yang sudi tego aku . aku terime tapi macam mane aku nak jadi baik + sempurna depan mate semue orang ? ohh kene belajar menghargai kasih sayang dulu eh ? hem semue nih dah terlambat aku rase . lately aku takde kasih sayang yang perlu dihargai selain family aku . entah lah weh bile tengah saked macam ni aku mule pikir yang bukan bukan . aku cepat terase dengan semue bende . minggu nih aku macam takde masalah kan korang ? sebab aku takde perasaan dah . bile mase aku sedih , happy, marah semue macam same je . 

aku ade siape  weh nak luah masalah ? kau kate aku ade semue orang . tapi pernah tak semue orang yang kau mention tuh selalu ade untuk aku ? takde weh takde . kakak aku takde nak tolong aku dengan nasihat dye . aku takde darah daging lain selain dye . parents aku ? diorang dah cukup susah nak layan aku yang teruk ni . demi nak jage hati kau aku akan diam . aku mintak maaf selalu kutuk belakang kau . maaf kalau gurauan aku kadang-2 buat kau terase . aku manusia yang taklari pon dari buat silap . aku akan cuba berubah :') tapi utk lebih menghargai orang lain tuh aku tak janji . biar kan aku jadi manusia yang tak pandai menghargai . bagi aku itu diri aku . jadi mybe aku boleh berubah untuk semue bende . tapi untuk yang satu ni biarkan bende tuh jadi sebahagian dari hidup aku . hormat dengan pendirian aku yang terakhir nih boleh ? :') - aku mintak maaf -






Sunday, 17 February 2013

- Moment -



Pernah tak rase ditemani bagai adik/abang or whatever all the time . then tetibe kene tinggal macam tuh je :') pernah tak pernah tak ? konfem pernah kan . aku rase bende ni normal . tak semue orang boleh melekat dekat kita seumur hidup . setiap orang ade life masing masing kan . oneday kita akan kehilangan dye jugak . tak pun bile dye bosan/susah baru nampak kewujudan kita ni depan mate dye <3 hidup memang tak sempurna tapi kadang kadang seseorang tuh yang buat kita sempurna kan even sementara ^ ^ hem tak kesah lah siape tinggalkan siape . hilang sesiape pon still boleh hidup macam biase kan . pedulikan jenis manusia yang cepat lupa jasa nih . diorang lupa siape yang temankan diorang mase diorang susah/bosan/single . oneday percayelah takde siape yang boleh dye cari selain kita yang dye tinggal dulu . bile mase tuh sampai semue dah terlambat kan . hubungan yang dulu rapat boleh jadi renggang . panggilan dulu boleh jadi kelat . yang manis dulu boleh jadi pahit jugak akhir nye :') 

Jangan terkejut kalau aku cakap aku benci nak hadap semue orang yang dah lupakan aku sekarang . biarlah orang nak cakap ape . bukan benci ape , just tak suke rase dipermainkan . Ilham Ghani kate kan aku nih senang kene tipu . dye kate perangai aku yang satu tuh tak pernah berubah dari dulu dye kenal aku . hahaha bengong betol ilham ni . tapi ade ah betol siked kan . aku memang senang nak percaye cakap orang ni . semue orang tak sempurna kan korang ? :) susah nak cari someone yang boleh get along dengan kita . 



- wahai blogg sayang . jujur aku rindu mereka yang pernah tinggalkan aku . bagitau mereka aku taktau macam mane nak hadap mereka lagi . benci tanda sayang kan blogg ? hem bagitau mereka aku tetap ingat jasa mereka sebab mereka penting bagi aku :* harap mereka sedar kan blogg -



Saturday, 16 February 2013

Happiness :)



Terdengar cerita . taktau lah nak rase sedih ke marah ke ape . yang penting sedikit kecewa :') bile dia ditemani orang tersayang keliling dia , baguslah akhirnye dapat jugak tengok dia bahagia . tapi.... bile orang tersayang dia menghilangkan diri , bile dia tak ditemani macam selalu ....hem dia seolah olah cakap doa aku selame ni yang nak tengok dye alone dah termakbul . tahu ke dia tentang isi doa aku ? dengar ke dia perbualan aku dengan Allah selame ni : / cepat sangat dye cakap macam tuh . sejahat jahat aku takde lah aku sanggup nak doa yang bukan bukan utk orang lain . kalau aku doa kejatuhan dia sekalipun dah tentu Allah reject doa aku . pernah tak dia terfikir macam ni ? hem sedarlah hidup ni macam roda . kadang kadang kita di atas , kadang kadang kita di bawah . mungkin dia tak biase hidup tak ditemani sesiape lagi kan . sekarang aku cuma nak dia tahu mybe dah sampai mase untuk dia hidup tak bergantung pade sesiape . 

- wahai blogg sayang .... sampai kan salam aku dekat semue orang yang aku sayang kayy ? :') cakap dekat diorang aku sayang + rindu mereka -

Friday, 15 February 2013

Sakit itu indah :)


Selamat pagi :') hari nih act ade birthday party Arif dekat Teluk Batik . hem hem teringin sangat nak keluar amik angin luar . apakan daya aku saked hari nih :/ berjalan pon tak mampu . kengkang kengkang je jalan . kaki dari atas sampai bawah pedih >.< sumpah seksa aku tanggung . err tulah gatai sangat nak main netball balek . act aku dah lame tak sukan .. taktau pulak effect dye saked macam nih terus . haih malang naseb ! lately aku tak berape ade mase untuk kawan , untuk diri aku . aku tak aktif macam dulu dah . sumpah kerinduan nak lepak ramai ramai macam dulu . tapi aku selalu tak dapat join -,-'' bile dah lame terperap kat rumah ni rase macam best pon ade . hahaha tenang dari duduk kat luar aku tak dapat ape . aku mintak maaf tak dapat nak luangkan mase untuk hampe , kawan tersayang : / taktau bile boleh kumpul ramai ramai balek 


Bile mase aku nak wujud nye kan ? haha aku akan selalu ade untuk hampe semue :') even korang tak rase kewujudan aku , aku tetap ade sebelah korang . aku tak mampu nak tolong selesaikan masalah korang , tapi aku janji aku akan ringan kan beban hati korang. insyaallah nasihat aku baik untuk korang . yang penting ikut kata hati . hati tak pernah menipu untuk buat keputusan . pastikan keputusan tuh baik untuk kita and orang lain . aku ? aku sentiase okey . lupekan " aini " dulu yang sarat dengan masalah :') kadang kadang kan kekuatan datang dari musuh kita sendiri . musuh kite tuh yang kuatkan kita . masalah takkan selesai dengan air mate . jadikan air mate tuh penguat semangat korang . jangan pernah anggap diri korang alone .. sebab Allah kan ade . jadi kan Dia tempat pertame korang mengadu masalah . ingat tau kita jage Allah then Allah pon akan jage kita dunia akhirat . cari maksud "alone" yang sebenarnye . kalau korang diciptakan alone kenape korang diciptakan dekat dunia ni ? :) fikir luas lagi ye ? ramai lagi yang selalu ade untuk kita mungkin kita tak sedar siape teman kita tuh :') tak pelu bersedih dengan ape dah jadi . senyum je sebab Allah tak pernah silap mengatur perjalanan hidup kita . sayang siape yang kita nak sayang selagi kita hidup sebab oneday kita mesti akan tinggal/ditinggalkan . mati itu pasti . aku selalu mengharap kan kawan , abang abang semue dalam hati aku tapi aku tak mengharapkan korang dalam hidup aku sebab memang tak logik kan . bye <3 ILOVEYOU :*

Kalau dah sayang, kita takkan pernah terfikir pun yang kita akan tinggalkan dia. Sebab bagi kita dia la yang terakhir & kita percayakan dia. :')



Thursday, 14 February 2013

Kembali :)


Hey korang :') sehat ? lame tak post kan . takde ape citer menarik nak story kat hampe . hem nak tahu siked pasal aku tak . aku takde istimewa nye . banyak yg buruk dari yg baik . 


Mak aku kate kan aku nih sombong , suke menyendiri sampai mak abah aku taktau bile mase aku sedih , happy , marah . hahaha fakta nye aku lebih suke terperap dekat bilik . dengar lagu , bace bovel , tengok tv dalam bilik , jerit , menangis semue nye dalam bilik ah . since kakak aku duduk asrama , aku ibarat anak tunggal dalam rumah nih :') sekse woyy buat semue keje sorang sorang . lagi lagi time korang tengah kusut , sedih ke ape kan takde siape yang ade untuk korang citer masalah , takde siape yang boleh faham korang . berat tanggung sorang-2 . apakan daya diam lebih baik aku rase . lebih baik pendam sendiri daripada terpakse menyemakkan telinge manusia lain nak dengar masalah kite :) kene tahan ah siked , sabar kene banyak . kene pandai kawal emosi . buat buat happy pon dah terlebih baik . bagi aku tak payah ikutkan sangat sedih , marah tuh . syaitooon punye keje (: 

And aku jenis pelik siked . takde siape boleh faham aku yg sebenar . haha unpredictable person leih kurang :) aku boleh jadi senyap tak tentu pasal . angin aku berubah tak ikut mase . ade mase aku boleh bawak gelak . ade mase aku serious . kalau time aku serious konfem hampe terkencing tengok muke aku . haha lagi satu aku jenis sensitiv .. kalau someone ade buat aku terase hati or marah ke ape aku takkan tegur someone tuh dah . even kalau lepak ramai ramai pon aku takkan jadi "sekecoh" dulu . aku akan tarik muke depan semue . kejam tak kejam ah kan . rase malas nak amik port dah . tahu kenape aku suke layan novel ? sebab jalan cerita dalam novel simple + indah ? sweet sangat . jumpe , gadoh , baik balik , getting serious , kawen , konflik siked then baik balik dan akhirnye bahagie sampai bile bile . hahaha dah hafal dah style cerita novel . beria aku bace sampai menanges pon ade :) lastly nak bagitau aku nih jenis cepat sangat maaf kan orang . aku tak pandai nak marah lame lame . entah lah kadang kadang aku tak suke jugak sikap pemaaf dalam diri aku ni . kite dah maafkan , dye pulak buat perangai balik >.< err 

# dah lah malas nak membebel banyak sangat . penat ! bye <3 ILOVEYOU ^ ^




Thursday, 7 February 2013

Maaf :)


hey korang :) rase macam dah lame sangat aku hilang kan ? haha sumpah bosan gila ! duduk rumah bukan buat ape . tambah lemak je hari hari :') sepanjang aku takde aku taktau pape pon jadi kat sini . aku mintak maaf ade buat salah ke ape . aku tak sedar aku buat silap . takde niat pon nak hancurkan relay sesape :) mekaseh sedarkan aku . sebenarnye ade elok jugak aku diamkan diri . aku mintak maaf sebab tak dapat nak padam blog nih . blog nih dunia aku . even aku mati or hilangkan diri dari korang , aku tetap hidup dalam blog ni :) selagi aku tak mati lah <3 aku rase bersalah ! hem aku mintak maaf sesangat . sumpah takde niat nak buat sesape saked hati or benci dekat aku . maaf sebab post post yang dulu . aku terbodoh sangat mase tuh . baru sedar sekarang . aku memang tak perlukan sesape . mak abah aku ade . still boleh senyum depan diorang lagi . 

lepas nih lantaklah ape nak jadi dekat orang yg aku sayang , orang yg aku pernah sayang or orang yg pernah ade kaitan dgn aku dah mati ke . biar ah ! malas nak amik port dah . haih penat . sorry kawan kalau lepas nih aku terkejam siked . tak layan korang ke ape tau :) sayang korang tapi aku nak nak mase untuk alone kejap . hidup aku makin sesak . perangai aku makin terok sekarang . semue orang kecewa dgn sikap aku . aku dah tak larat nak tanggung orang semue hina aku pandang rendah dekat aku . rase macam tak gune sangat aku depan semue orang sekarang nih . aku pon rindu AINI yg dulu ^ ^ aku sesat sekarang takde siape nak tolong aku keluar . semue tahu nak pandang hina dekat aku je . ingat aku tak pernah cuba nak berubah ke ? separuh mati aku cuba weh . berhenti ah cakap pasal aku . aku mintak maaf . tolong ah aku dah takde sesape nak citer masalah aku dah . nak nanges depan mak abah aku ? ohhh tak mungkin ah . kawan ? aku taknak susah kan depa dah . diorang semue ade masalah sendiri nak pikir . 

korang bace post ni makne nye aku hidup lagi . and officially aku bukan aini yang korang pernah kenal dulu . aku mintak maaf banyak menyusahkan hidup korang . aku taknak cari masalah lain so , aku harap aku takde kaitan dah dalam hidup korang kayy :')